COVID - 19 Ağız Hijyeni Yolu İle Kendinizi ve Çevrenizin Sağlığını Koruma

COVID - 19 Ağız Hijyeni Yolu İle Kendinizi ve Çevrenizin Sağlığını Koruma

Covid 19 hayatımıza girdiğinden bu yana, kişisel hijyeni sağlamak tartışmasız hiç bu kadar önemli olmamıştı.

Bunun nasıl yapılacağına dair tavsiyeler hepimizin not alması gereken bir şey. Özellikle en az 20 saniye sabunla düzenli olarak el yıkama veya bu mümkün olmadığında el dezenfektanı kullanmak.

Unutulmaması gereken en önemli şeylerden biri, bunları yapmanın ve olabildiğince hijyenik olmanın yalnızca sizi korumaya değil, aynı zamanda etrafınızdakileri de korumaya yardımcı olduğudur.

Bunu başarmanıza yardımcı olmak için Ağız Sağlığı Vakfı (Oral Health Foundation), korona virüsü (COVID-19) kapmaktan veya yaymaktan kaçınmanıza yardımcı olacak aşağıdaki önerilerin üstünde duruyor:

Asla Diş Fırçanızı Paylaşmayın

En yakın akrabanız bile olsa ya da birlikte yaşadığınız insanlara ne kadar yakın olursanız olun, diş fırçanızı asla kimseyle paylaşmamalısınız.

Bu, virüslerin ve kanla bulaşan hastalıkların diğer insanlardan yakalanabilmesinin bir yoludur.

Aynı nedenle, diş fırçalarınızı sizin ve evinizin geri kalanının sakladığı her yerde diş fırçası başlıklarının da birbirinden ayrı tutulduğundan emin olmalısınız.

Diş fırçalarınızın üstünde de koruyucu kap olması da faydalı olacaktır.

Sifonu Çekmeden Önce Klozet Kapağını Kapatın

Virüsün dışkı maddesi yoluyla yayılabileceğini öne süren araştırmalar bulunuyor.

Bu nedenle diş fırçanızın tuvaletinizden güvenli bir uzaklıkta olduğundan emin olun veya daha iyisi, sifonu çekmeden önce kapağı kapattığınızdan emin olun.

Diş Fırçanızı Düzenli Olarak Değiştirin

En az dört ayda bir diş fırçanızı değiştirmeniz önemlidir. Kıllar yıpranırsa belki daha da erken.

Bu, dişlerinizi etkili bir şekilde fırçalamanıza yardımcı olur. Aşınmış bir fırça ihtiyacı olan işi yapamaz.

Fırçanızı düzenli olarak değiştirmek de bakterilerin yayılmasını önlemeye yardımcı olur. Korona virüs geçirdiyseniz (veya sahip olabileceğinizden şüpheleniyorsanız), yeni bir diş fırçası veya fırça başlığı alın. Herhangi bir hastalık durumunda direkt diş fırçasını değiştirmek çok önemlidir.

Diş Hekiminizi Düzenli Olarak Ziyaret Edin

Diş hekiminizi düzenli olarak ziyaret edin. Covid 19 döneminde, en iyisi her zaman randevularınızdan önce önceden telefon ederek kontrol etmektir.

Randevunuzun ertelenmesi veya iptal edilmesi için hazırlıklı olun. Bu hem personelin hem de hastaların güvenliği içindir. Acil tedavi hala mevcut olabilir, ancak diğer, daha rutin prosedürler, öngörülebilir gelecekte ertelenebilir.

Banyonuzu Düzenli Olarak Temizleyin

Banyolarımız, birçoğumuzun diş fırçalarımızı, havlularımızı, bezlerimizi ve diğer özel eşyalarımızı sakladığı yerdir.

Aynı zamanda temizlenmek için gittiğimiz de yerdir. Bu nedenle, bariz nedenlerden dolayı, banyonuzdaki yüzeylerin genellikle çamaşır suyu bazlı bir temizlik ürünü kullanılarak düzenli olarak temizlenmesi önemlidir.

Temel Yöntemleri Uygulamayı İhmal Etmeyin

Ağız sağlığımız her zaman öncelikli olmalıdır. Mümkün olduğunda diş hekiminizi ziyaret etmenin yanı sıra, sağlıklı bir ağza sahip olmanıza yardımcı olacak basit günlük alışkanlıkları da unutmayın.

En son gece ve gün içinde en az birer kez florürlü diş macunu ile her gün fırçalayın.

Bol su için ve şekerli yiyecek ve içecekleri ne kadar ve ne sıklıkla tükettiğinizi azaltın.

Dişlerinizin arasını her gün ara yüz fırçaları veya diş ipi ile temizleyin.