Diş Ağrısı - Yirmilik Diş Ağrısına Ne İyi Gelir?

Diş Ağrısı - Yirmilik Diş Ağrısına Ne İyi Gelir?

DİŞ AĞRISINA EN İYİ GELEN ŞEYİN DİŞ HEKİMİNE GİTMEK OLDUĞUNU UNUTMAYIN!

Dişiniz ağrıyor ise, en kısa sürede diş hekimine gitmeniz gerekiyor. Bunu sizde biliyorsunuz değil mi? Ama gidene kadar ne yapabilirim diyorsanız kendinize zarar vermeden uygulayabileceğiniz birkaç şey var.

Dişlerimizin bakımını yeterince yapmadığımızdan, genetik faktörlerden veya bakteri, mikrop vb. etkenlerden dolayı dişlerimiz çürüyebilmekte ve bunun sonucunda yoğun diş ağrısı meydana gelebilmektedir. Bu durumda bizlerde diş ağrısına ne iyi gelir, bu ağrılar nasıl geçer? 

Diş ağrılarından kurtulmak için çok farklı yöntemler bulunmaktadır. Bu içeriğimizde bu yöntemlerin tamamına ayrıntılı olarak değineceğiz fakat bu yöntemler sadece doktora gidene kadar sizi geçici süreliğine rahatlatmaya yarayacaktır. Bu sebeple acilen diş doktoruna giderek ağrılarınızdan tamamen kurtulabilirsiniz. Sadece 5 dakikalık bir tedavi ile bu sorununuzdan tamamen kurtulabilirsiniz. 

Dişiniz Neden Ağrır?

Genellikle diş çürükleri şiddetli diş ağrısına yol açar. Düzenli diş kontrolleri diş çürüklerinin ilerlemeden tedavi edilmesi için önemlidir. Eski diş dolguları da diş ağrısına neden olabilir. Diş kaplamalarının altındaki dişlein de sıklıkla ağrıdığını görmekteyiz. İyi yapılan diş kaplaması ve diş dolgularında sorun çıkmaz. Kaliteli malzeme ve iyi bir işçilik ile yapılan diş kaplamaları senelerce hiç sorun çıkarmadan kullanılabilmektedir. 

Yirmilik Diş Ağrısına Ne İyi Gelir?

Yirmilik dişler bir insanda 18-24 yaş arasında çıkmaktadırlar. Bu dişler normal diş eti sırasında en son kısımda fazlalık olarak çıkan 4 diştir. Çoğu zaman çıktıkları yerde hiçbir ağrıya sebep olmadan uzun süre varlıklarını sürdürebilirler. Fakat kimi durumlarda ise çıktıkları alanda yer bulunmadığı için diğer dişlere baskı yaparak eğilmelere veya ağrılara sebep olabilirler. Ayrıca bazı durumlarda da 20’lik dişlerin yarısı damak içinde yarısı ise damak dışında çıkar ve zamanla çürüme meydana gelmeye başlar. Yirmilik dişlerin çürüyüp ağrı yapmasına sebep olan bir diğer unsurda arka sırada olduklarından dolayı bakımlarının düzgün yapılamamasıdır. Konuyu daha fazla uzatmadan yirmilik diş ağrısı için ne yapılması gerektiğine değinecek olursak, öncelikle bu dişler eğer diğer dişlere baskı yapıyorsa ve çürümüş iseler kesinlikle çekilmeleri gerekmektedir. Çünkü 20’lik dişler çekilmedikleri takdirde mutlaka diğer dişlerinde zarar görmesine sebep olabilmektedirler. Sizler 20 yaş diş ağrılarınızdan kurtulabilmek için yukarıda saymış olduğumuz tüm yöntemleri uygulayabilirsiniz. Bunların haricinde ağrının daha hafif olması için bu dişlerin temizliğine ayrıca çok fazla özen göstermelisiniz. Çünkü arka kısımda oldukları için fark edemediğimiz bu dişlerin arasında çoğu zaman yemek kalıntıları birikebilmektedir.