İmplant Tedavisi Aşamaları

İmplant Tedavisi Aşamaları

İmplant diş tedavisinden önce hasta iyi bir şekilde karar vermelidir. İmplant tedavisinden sonra geri dönüş yoktur. Kısacası siz sıkılırsanız ya da başka sebeplerden dolayı implantlarınızı çıkartıp iptal ettirmek isterseniz bu durum gerçekleştirilemez. İmplant tedavisi tek seferde yapılan bir işlem değildir ve implant tedavisi aşamaları vardır.

  1. İlk muayene

İlk muayene, tedaviye uygun olup olmadığının değerlendirilmesi ile yapılır. İmplant tedavisi bazı sağlık durumlarında yapılamamaktadır. Eğer hastanın sağlık durumu tedaviye uygun ise tek diş kaybı veya dişlerin tamamının kaybı durumunda uygulanabilir.

  1. Çene kemiğinin durumu ve uygunluğu

Bu aşamada hastanın genel muayenesi yapılmaktadır. Çene kemiğinin uygunluğu için röntgen çekilir.

  1. İmplantın uygulanması

İmplant tedavisi aşamalarından üçüncüsü olan implantın takılması ortalama olarak 20-40 dakika sürmektedir. Bu aşamada diş etine açılan kesi ile kemiğe ulaşılır. İmplantın ölçüsüne göre çene kemiğine delik açılır ve implant vidalanır. İmplantın çene kemiği ile bütünleşmesi 1-3 ay arasında gerçekleşir.

  1. Protezlerin hazırlanması

İyileşme gerçekleştikten sonra protezlerin rengine karar verilir ve ölçüleri alınır. Hazırlanan protezler ağızda denenerek son dokunuşlar yapılır.

  1. Üst yapıların takılması

İmplant tedavisi aşamalarından sonuncusu olan uygulamada kemik ile kaynamış implantların üzerine kuron adı verilen kaplamanın takılmasıdır.. Son olarak hekim hastasına tedaviden sonra nelere dikkat etmesi gerektiğini açıklar ve tedavi sonlanır.